Dirigenten

Harmonie :

Raymond Marx

Raymond Marx werd geboren op 1 oktober 1973 in het Limburgse Schinveld. Al op 7-jarige leeftijd begon hij als hoornist bij de plaatselijke harmonie. Na zijn middelbare school studeerde hij aan het conservatorium te Alkmaar, waar hij ook directie volgde. Zijn studie uitvoerend musicus vervolgde hij in Amsterdam. Als hoornist heeft Raymond een ruime ervaring bij tientallen superieure orkesten zoals onder andere het Radio Philharmonisch orkest, het Nederlands Philharmonisch orkest en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Raymond Marx is dirigent van harmonie Sint-Caecilia Bingelrade sinds januari 2011. Hij heeft als doel om de kwaliteit en creativiteit in de muziek van harmonie Sint-Caecilia verder te verhogen. Raymond wordt gekarakteriseerd door een groot enthousiasme om alles uit de muzikanten te halen wat er in zit. De saamhorigheid tussen de muzikanten is goed. Daarnaast is het de uitdaging om het muzikale niveau steeds verder te verrijken en de toehoorders te blijven verrassen met spectaculaire optredens. Daarmee streeft hij qua genre naar een optimale mix van lichte tot zware en tevens klassieke arrangementen, die hij op opvallende wijze wil brengen. In goede samenspraak met de leden van de muziekcommissie worden de muziekstukken gekozen. Naast zijn inzet voor harmonie Sint-Caecilia is Raymond Marx werkzaam in de ICT sector.

Blazersklas & Bingelbloks :

Astrid – Offermans-Jacobs

Astrid werd geboren op 11 maart 1976 in het Brabantse Helmond. Op 6 jarige leeftijd begon zij in de showkorpswereld als majorette maar stroomde daar al snel door naar het slagwerk en later de blazersgroep. Muziek zit bij Astrid in de familie en ze begon dan ook al vrij jong met lesgeven aan nieuwe leerlingen en stroomde zo via diverse opleidingen door tot miss-majorette, tambourmaitre en dirigent/instructrice van de opleidingsgroep. Tevens heeft ze op diverse instrumenten het HAFA A-B-C of D niveau behaald.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan , maar dat van de muziek stroomt overal. Dit werd maar al te duidelijk toen Astrid haar huidige man leerde kennen en in 2004 met hem mee terug verhuisde naar zijn geboortestad, het Limburgse Sittard.

Daar kwam ze direct in de plaatselijke harmonie en was door haar ruime instrumentenkennis inzetbaar op het instrument naar keuze van de dirigent. Toch wilde ze haar kennis nog verder uitbreiden en heeft ze haar instrumentenpallet nog eens vergroot met het kunnen bespelen van de hobo en fagot waardoor ze nu op ieder instrument binnen de harmonie inzetbaar is, met uitzondering van de snaarinstrumenten.

Astrid is sinds 2021 verbonden aan Harmonieorkest Bingelrade. Zij is begonnen als uit hulp van het harmonieorkest op trompet en inmiddels uitgegroeid tot muziek juf van de blazersklas en dirigent van opleidingsorkest de Bingelbloks. Tevens is Astrid de onder-dirigent van onze dirigent Raymond Marx.
Ze heeft als doel om het plezier van het samen muziek maken te combineren met leerzame tips en tricks zodat muzikanten altijd met veel plezier naar de repetitie komen en bij het naar huis gaan al weer zin hebben in de volgende keer. Saamhorigheid is belangrijk, iedereen moet welkom kunnen zijn, ongeacht het niveau of instrument. Daarin zit voor haar als dirigent dan ook de uitdaging, het maken van de juiste arrangementen voor de huidige bezetting zodat iedereen mee kan doen en het toch fantastisch klinkt samen. De stukken worden in goede samenspraak met de muzikanten gekozen en zijn een mix van populaire muziek tot licht klassiek en hedendaagse muziek die past bij de gebeurtenissen van dat moment.

Naast haar inzet voor de harmonie is Astrid ook nog voorzitter en trainster van Dance Crew Devotion in Geleen, een moderne dansgarde waar plezier in deze topsport voorop staat. Daarnaast is ze rij- en theorie-instructeur voor rijbewijs B.